Nogomet
2

Karamatić uoči susreta s Veležom: Želimo napredovati na tabeli, moramo pobijediti

Piše: D. B.
Žarko Karamatić (Foto: Slavija.info)
Žarko Karamatić (Foto: Slavija.info)
U okviru 16. kola BHT Premijer lige u Lukavici će snage odmjeriti devetoplasirana Slavija i sedmoplasirani Velež. Razlika između ova dva tima je svega tri boda, a iz oba tabora su najavili pohod na pobjedu. Nogometaš Slavije Žarko Karamatić vjeruje da će Rođeni kući praznih ruku.

"Istina je da su bodovi potrebni i nama i Veležu, ali mi igramo na domaćem terenu, to trebamo iskoristiti i pobijediti. Moram reći da je Velež dobra ekipa te da trebamo biti izuzetno oprezni", izjavio je Karamatić za portal Klix.ba.

Objašnjenja za oscilacije u igri Slavije ovaj bivši nogometaš FK Sarajevo zasad nema.

"Ne bih znao šta je razlog, ali je činjenica da protiv jačih protivnika igramo puno bolje. Neki kažu da je to stvar motiva, ali ja se ne slažem. Za svkau smo utakmicu podjednako motivisani", jasan je bio Karamatić.

Cilj ekipe iz Lukavice je stabilnost u gornjem dijelu tabele.

"Želimo biti što je moguće bliže vrhu. Za to nam je potrebna pobjeda u utakmici protiv Veleža. Da li su nam za to potrebna pojačanja tokom zime, vidjet ćemo", kazao je nogometaš Slavije.

Iako je Borac već dugo na prvom mjestu BHT Premijer lige, Karamatić kao favorita za osvajanje titule ove sezone vidi tim sa Koševa.

"Prema mom mišljenju, glavni favorit je Sarajevo", završio je Karamatić.