Najava promjena na Koševu
0

Karamatić napustio Koševo, Diatta neodlučan, a Nuhanović ostaje

Piše: Dalibor Bošnjak
Žarko Karamatić
Žarko Karamatić
Nakon što je polusezona završena, u FK Sarajevo su najavljene izmjene igračkog kadra, tačnije, najavio ih je trener Dragan Jović, koji je jasno stavio do znanja da će neki igrači napustiti redove njegovog tima. Prvi od njih je Žarko Karamatić.

Žarko Karamatić je u Sarajevo stigao prije početka aktuelne sezone. Od njega se očekivalo mnogo, ali je većinu svog vremena u FK Sarajevo proveo na klupi. Prilike za igru je dobijao doslovno na kapaljku. Nezadovoljan minutažom, sporazumno je raskinuo ugovor sa Bordo ekipom.

"Čelnici FK Sarajevo i ja smo na sastanku sporazumno raskinuli ugovor koji je važio idućih šest mjeseci. Složili smo se da ja nisam mogao pokazati ono što znam tokom perioda koji sam proveo na Koševu. Ne želim sjediti na klupi, nego dati sve od sebe na terenu. Nisam više u planovima kluba za budućnost i vrijeme je da odem. Moram reći da je sve osim moje minutaže u ovom periodu bilo odlično, a navijači su zaista fantastični. Žao mi je što odlazim, ali je tako moralo biti. Za Sarajevo je bitno da ekipu zadrži na okupu. Samo tako se može do titule, što ja svom bivšem klubu od srca želim", izjavio je Karamatić za portal Klix.ba.

Spekulisalo se i o odlasku Sekube Diatte i Samira Nuhanovića. Diattu na Koševu i dalje žele, iako je rijetko igrao i trenutno nema ugovor, ali je on neodlučan u vezi sa svojim ostankom u klubu, dok je Nuhanović potvrdio da ostaje vjeran bordo dresu.

"Ugovor mi je istekao, ali čelnici FK Sarajevo žele da ostanem član ekipe. Još uvijek nisam ništa odlučio, tako da ne znam šta će se dogoditi. Sada idem u Pariz na odmor kako bih proveo vrijeme s porodicom. Tokom odmora, a možda tek nakon njega, odlučit ću šta dalje", rekao je Diatta.

"Razgovarao sam sa čelnicima kluba ove sedmice i oni su izrazili želju da ostanem u ekipi. Upravo to ću i uraditi, imam ugovor još godinu dana i ostajem vjeran bordo dresu", jasan je bio Nuhanović.