Nogomet
0

Karamatić doveo Slaviju do ubjedljive pobjede, Radnik i Čelik bez golova

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U okviru 11. kola BHT Premijer lige danas su odigrane dvije utakmice s početkom u 15:30 sati. Slavija je slavila protiv Širokog Brijega, dok su Radnik i Čelik remizirali.

Slavija - Široki Brijeg 4:2

Slavija je u prvom poluvremenu ovog meča pokazala opasniju igru od gostujućeg tima s Pecare. Prvu šansu propustila je Slavija u 28. minuti kada je Ivankovićev šutirao ali Tomović brani. No u 38. minuti domaći tim dolazi do vodstva od 1:0 kada Karić zatresa mrežu Širokog Brijega.

Širokobriježani uzvraćaju u drugom poluvremenu. Kordić iz penala pogađa u 58. minuti za 1:1. No 10 minuta nakon toga, Slavija ponovo dolazi do vodstva. Dudić pogađa za 2:1. U 76. minuti domaći tim ponovo zatresa mrežu tima s Pecare i preko Karamatića dolazi do dva gola prednosti (3:1). Ali, ta prednost nije dugo trajalo jer već u 80. minuti Široki Brijeg smanjuje na 3:2 zahvaljujući pogotku Džidića. Konačni rezultat 4:2 postavio je Karamatić u 87. minuti.

Radnik - Čelik 0:0

Utakmica u Bijeljini je prošla bez golova. Radnik je imao nekoliko šansi da dođe do pobjede ali Obradović nije uspio zatresti Čelikovu mrežu.

Utakmica između Željezničara i Olimpica počinje u 19 sati.