Nogomet
0

Karačić: Izdići se iznad problema i pobijediti Travnik

Piše: A. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Branko Karačić i Deni Simeunović sa mnogo optimizma najavili su sutrašnji meč svog Zrinjskog u Travniku. Iako oslabljeni, Plemići na Piroti žele nastaviti pozitivan rezultatski niz.

“Vrlo nezgodna utakmica, Travnik je u odnosu na prošlu sezonu potpuno drugačiji tim. Njihove utakmice protiv Sarajeva i Širokog Brijega jasno su upozorenje za nas, iako trenutno imamo duplo više bodova nego oni”, kazao je trener Branko Karačić.

“Imamo određene probleme pred ovaj meč, što iziskuje dodatni oprez kod nas. Mi ćemo se pokušati izdići iznad tih problema i u Mostar se vratiti zadovoljni sa vrućeg gostovanja. Nadam se da će teren na Piroti biti u boljem stanju u odnosu na prošlu sezonu”, dodao je Karačić.

Deni Simeunović svojevremeno je nosio drers Travnika. Iz te ekipe danas su tu tek nekoliko igrača.

“Ostalo je četiri, pet igrača iz tog perioda. To je danas sasvim druga ekipa u odnosu na vrijeme kada sam ja igrao za Travnik. Više nema onog nabijanja lopte i udaranja, sada je tamo potpun onova klima. Bit će teška utakmica”, najavljuje Simeunović.

Posebno je izdvojio jedno ime.

“Od mojih nekadašnjih saigrača izdvojio bih Čurića koji je dobar igrač i koji već dugo igra za Travnik. Ima tu i nekih novih, kvalitetnih momaka koje ja ne poznajem, ali o kojima sam čuo lijepe stvari”, dodao je fudbaler Zrinjskog.

Branko Karačić još uvijek je u dilemi koga staviti na lijevi bok umjesto povrijeđenog Pere Stojkića.

“Još uvijek sam u dilemi koga staviti umjesto kapitena Stojkića. Dodatni problem je povreda Petraka”, zaključio je Karačić.

Osim Stojkića u timu Zrinjskog neće biti Petraka, Muminovića i Šćepanovića.