Nogomet
19

Karačić: Gol u gostima nam može donijeti mnogo toga

Piše: A. M.
Branko Karačić (Foto: Klix.ba)
Branko Karačić (Foto: Klix.ba)
Zrinjski i Maribor su remizirali u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka. Golovi su Pod Bijelim brijegom izostali čime je nakon utakmice zadovoljniji bio gostujući trener Ante Šimundža.

Sa druge strane Branko Karačić izrazio je zadovoljstvo što naš predstavnik nije primio gol na domaćem terenu.

"Zadovoljan sam u neku ruku, parirali smo kvalitetnom i favoriziranom protivniku. Imali smo kvalitetniju defanzivu što se posebno odnosi na prvo poluvrijeme. Maribor nas je samo jednom ugrozio, a mi smo imali najbolju priliku na utakmicu, te još dvije, tri situacije gdje je izostao zadnji pas. U drugom dijelu je već na startu viđena nekvalitetna organizacija u fazi odbrane, a to nam je donijelo probleme", izjavio je Karačić nakon utakmice, dodavši:

"Pokušali smo sa izmjenama donijeti agresiju koja je počela padati, ali je nismo dobili. Pali smo u igri, a Maribor je imao inicijativu u posljednjih pola sata. Posebna žal ostala je zbog izuzetno važnog igrača za moj tim Milana Muminovića koji neće igrati na uzvratu. Čestitam mojim igračima na hrabroj i otvorenoj igri. Možda je malo vjere neostajalo, ali ja nisam nezadovoljan. Imamo aktivan rezultat gdje Maribor mora razmišljati. Gol u gostima nam može donijeti mnogo. Rezultat je aktivan".

"Utakmica je bila onakva kakvu smo priželjkivali. Protivnik je bio motivisan i agresivan. Mi smo tokom prvog dijela bili neoprepoznatljivi, dok smo u nastavku imali više od igre. Rezultat je na kraju pozitivan, a to smo pred uzvrat i priželjkivali. Idemo dalje, očekivanja su da na našem stadionu ostvarimo trijumf i prođemo dalje", kazao je Ante Šimundža, trener Maribora nakon utakmice.