Reprezentacija Francuske
0

Kapiten treneru: "Tvoji treninzi su dosadni!"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Francuski dnevnik La Parisien objavio je ekskluzivno da je kapiten francuske nogometne reprezentacije Thierry Henry u petak iskreno rekao Raymondu Domenechu da ne zna svoj posao.

Dnevnik tvrdi da je kapetan Francuza prišao selektoru u trening-kampu u Clairfontaineu i zatražio hitan razgovor:

  • Treneru, imam vam nešto za reći i govorim pritom u ime cijele ekipe – počeo je 32-godišnji napadač Barcelone i nastavio:

  • Dosađujemo se na vašim treninzima. U 12 godina koliko sam u reprezentaciji, nikad nisam bio u takvoj situaciji. Ne znamo kako igrati, gdje biti na terenu, kako se organizovati. Ne znamo šta da radimo. Nemamo stila, nemamo ideju igre. Jednostavno, tako ne ide – rekao je navodno u oči treneru Henry, strijelac 49 golova u 112 nastupa za Francusku, svjetski prvak iz 1998. i evropski iz 2000. godine, koji je s Domenechom prije tri godine u Njemačkoj dogurao do finala Svjetskog prvenstva.

Iz Francuskoga su nogometnog saveza odbili komentarisati napis.

U subotu na Stade de Franceu Francuzi nisu uspjeli pobijediti Rumunje (1-1). Ranije su sa po 1-0 jedva pobijedili Litvu u dva navrata, te Farske Otoke. U srijedu ih čeka gostovanje kod Srbije u Beogradu, za kojom zaostaju četiri boda tri kola prije kraja.