Bild
0

Kapiten Emir Spahić u Schalkeu?

Totalsport
Foto: Daylife.com
Foto: Daylife.com
Navodno će novi trener Schalkea Felix Magath na raspolaganju za pojačanja za nadolazeću sezonu imati samo pet miliona eura. Emira Spahića mogao bi dovesti bez plaćanja odštete, javlja njemački listi Bild.

Kapiten bh. nogometne reprezentacije navodno se uklapa u Magathova razmišljanja o formiranju momčadi, piše list, a pošto mu je, navodi isti izvor, ugovor s moskovskim Lokomotivom istekao, Magath gleda kako dovesti braniča koji može igrati na svim odbrambenim pozicijama u momčadi.

Spahića, kojeg se u posljednje vrijeme spominjalo u kontekstu osnaživanja Kölna, Eintrachta i Hannovera, privlači pomisao igranja u njemačkoj Bundesligi.

"Spahić bi najradije igrao za Magatha u Schalkeu. Nije ni čudo. Njegov rođak Edin Džeko pod Magahthovim je vodstvom u Wolfsburgu postao njemački prvak i jedan od top-napadača kojeg želi mnogo evropskih klubova”, tvrdi Bild.

  • Naravno da su Schalke i trener Magath dobro odredište. Razgovarat ćemo i vidjeti odgovaramo li jedni drugima. Još ništa nije odlučeno, ali moj rođak mi o njemu govori sve najbolje, a to vrijedi više od svega što mogu reći rezultati i tabela - kaže Spahić.