Nogomet
91

Kapiten Džeko: Potrudit ću se da na najbolji mogući način zamijenim Spahića

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Edin Džeko (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Novi kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, pred početak treninga je dao izjavu za medije gdje je prokomentarisao dosadašnju atmosferu u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine te očekivanja od utakmica sa Lihtenštajnom i Kiprom.

Džeko je istakao da nije imao predstavu o Trening centru, ali je i dodao da je pozitivno iznenađen, te da imaju sve što je potrebno za kvalitetne pripreme.

"Iskren da budem ja nisam imao predstavu o ovom Centru, kakav je, šta je, ali sam se pozitivno iznenadio. Imamo sve što treba, samo ćemo danas još vidjeti kakav je teren s obzirom da je kiša padala cijelu noć. Tek smo se skupili, Šunjić je došao zadnji sinoć, tako da još nismo svi sjeli sa selektorom. Mislim da će to biti danas dok se svi skupe jer su neki otišli u Sarajevo da izvade vize za Veliku Britaniju", izjavio je Džeko.

Edin je još dodao kako se nada da će mladi bh. reprezentativci na najbolji mogući način iskoristiti priliku i nadokadniti izostanak Spahića i Misimovića.

Na pitanje novinara kako se osjeća s obzirom da je preuzeo ulogu kapitena reprezentacije od Emira Spahića, Džeko je kazao da je sve isto, osim što je odgovornost veća.

"Šta znači da se drugačije osjećam? Osjećam se isto, ali sigurno je da je odgovornost veća i potrudit ću se na najbolji mogući način da zamijenim Spahića kako dolikuje. Mislimo da je prva utakmica sa Kiprom veoma bitna da se pobijedi s obzirom da je lijepo krenuti sa tri boda. Vjerujem da neće biti lako s obzirom da su ove utmice ovih kvalfikacija velika šansa za Kipar, Wales i Izrael, koji nisu bili na velikom takmičenju i sigurno je da će te ekipe tražiti priliku kroz kvalifikacije da završe drugi ili treći", izjavio je Edin te dodao da se nalazi u dobroj formi, ali da još ima vremena da spremnost bude bolja.

"Želimo i na Evropsko, bili smo na Svjetskom prvenstvu, vidjeli smo šta to znači i to nam je svima veliko iskustvo koje će nam pomoći u budućnosti. Cilj nam je Francuska i treba je shvatiti ozbiljno. Izgubili smo tri dobra igrača i treba da damo sve od sebe da krenemo sa pobjedom", dodao je Džeko.

Na pitanje novinara da li će njegovo obraćanje medijima u narednom periodu biti češće, s obzirom da su duže vremena mediji sa Džekom komunicirali preko njegovog glasnogovornika, Edin je odgovorio:

"Ja sam uvijek imao dobar odnos sa novinarima, odnosno sa većinom, ali kad novinari počnu uplitati moju porodicu u ovo što nema veze s tim, onda se mora staviti prepreka. Ja ne želim da se vraćam nazad, moramo napraviti sve da atmosfera koja je uvijek bude dobra, to vam odgovorno tvrdim, i da i vi kao novinari treba da zaštitite ovu reprezentaciju jer nam je svima u cilju da odemo u Francusku i da se predstavimo u najboljem svjetlu", poručio je Džeko.