Nogomet
11

Kapiten Dortmunda Hummels od naredne sezone u Bayernu

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Kapiten Borussije iz Dortmunda Mats Hummels pridružiće se naredne sezone redovima Bayerna Municha, potvrdio klub sa Vestfalena.

Iz Dormunda je saopćeno da su dva kluba postigla dogovor, i da bi se završetak formalnosti oko transfera mogao očekivati u narednim danima.

Prelazak njemačkog defanzivca potvrdio je i izvršni direktor bavarskog kluba Karl-Heinz Rummenigge. Kako je kazao, u klubu su oduševljeni njegovim dolaskom.

"On je jedan od najboljih štopera svijeta i naš tim će se pojačati njegovim dolaskom", rekao je Rummenigge.

Hummels, koji još uvijek nije prošao ljekarski pregled u Bayernu kazao je za stranicu Borussije da takvu odluku, poslije osam godina provedenih u Dortmundu, nije donio lako.

"Uvijek sam bio, i još uvijek sam ponosan što nosim dres Dortmunda i što sam dio ovog izvanrednog kluba. Prije nego što se vratim u svoj rodni grad moramo ostvariti jedan veliki cilj: osvojiti Njemački kup i organizovati veliku žurku sa navijačima BVB. Hvala svima od srca za divne trenutke u žuto-crnom dresu", rekao je Hummels, prenosi britanski "The Guardian".

Hummels je treći ključni fudbaler "žuto-crnih", koji je prešao na Allianz Arenu u skorije vrijeme. To su već uradili Mario Gotze i Robert Lewandowski.