Cristiano Ronaldo
0

VIDEO / "Kao tomahawk, takvi su moji slobodni udarci!"

Totalsport
Široku je temu nogometnom asu Real Madrida Cristianu Ronaldu posvetio madridski dnevnik AS. Ticala se Portugalčevih ubojitih slobodnih udaraca.

U 18. je minuti nedjeljnog domaćeg dvoboja 23. kola Primere Portugalac zabio fantastičan pogodak iz slobodnjaka koji je sam i iznudio. Odaslao je prema golu gostujućeg golmana Diega Lopeza "bombu" brzinom od 101.5 kilometara na sat. Golman gostiju bio je bez ikakvih izgleda iako je lopta završila u njegovom uglu.

Ove je sezone, oba puta u Ligi prvaka, Ronaldo zabio iz slobodnjaka dva gola upućujući brže udarce. Protiv Züricha pogodio je mrežu loptom koja se zrakom kretala brzinom od 103 km/h, dok je golmana Marseillea Stevea Mandandu savladao projektilom brzim 102.7 km/h.

AS-ovi su statističari izračunali da je gol Villarrealu bio Ronaldov 17. pogodak iz slobodnog udarca u njegovoj karijeri. Znaju također da je ukupno pucao 150 slobodnih udaraca, što znači da zabija svaki deveti (11.3%).

"Opsesija? Ne, nisam opsjednut slobodnjacima. To je jednostavno moj posao. Bit će takvih golova još. Nadam se već u uzvratu protiv Lyona", kazao je 24-godišnji Portugalac, najskuplji nogometaš na svijetu.

Iz AS-a su mu ponudili neka krsti vlastite slobodne udarce ponudivši mu listu s nekoliko imena:

"Tomahawk! To mi se sviđa!"

Protiv Villarreala, u 6-2 pobjedi na Santiago Bernebu stadionu, Ronaldo je zabio svoj 12. prvenstveni pogodak. U tom je trenutku bio strijelac 22% Realovih ovosezonskih pogodaka u Primeri.