Nogomet
3

Kamp za najtalentovanije bh. golmane u Minhenu

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Adi Musić je trener golmana koji već dugi niz godina radi u bavarskom Minhenu i ima svoju akademiju. Adi je odrastao i prve golmanske korake naučio u zagrebačkom Dinamu, gdje je imao vrhunske trenere od kojih je stekao svoje znanje. Nažalost, svoju karijeru je završio prerano zbog učestalih povreda.

Adijev cilj je promjeniti golmanski stav na našim prostorima. Tako je prošle godine organizirao Internacionalni kamp koji je okupio 36 dječaka i djevojčica iz 8 zemalja svijeta, a kamp je podržao najbolji golman svijeta Manuel Neuer.

Internacionalni kamp za golmane će se ove godine održati u Minhenu od 4. do 9. septembra. Jedan od polaznika će imati Dan iz snova, a to je posjeta milanskom Interu gdje će prisustvovati treningu sa Samirom Handanovićem.

Za kamp vlada veliko interesovanje, a među polaznicima će biti i Danis Ribić iz Lukavca, za kojeg treneri golmana kažu da je jedan od najtalentovanijih golmana u BiH. Musić je učio od Josea Sambade, jednog od najboljih trenera današnjice. Također je posjetio kamp Intera iz Milana gdje je uz Samira Handanovića stekao nova znanja i iskustva.

Adi se može pohvaliti da je bio i u Real Madridu gdje je sa stručnim trenerima bio jedna od karika odabira najboljih koji su došli iz svih dijelova svijeta. Bez dvojbe, kampovi Adija Musića od velike su pomoći, kako mladim golmanima, klubovima, tako i državnim selekcijama.

Vezani članci