Nogomet
0

Kamerunski nogometni savez osudio ponašanje svojih igrača

Totalsport
Kamerunski nogometni savez službenim je saopćenjem osudio skandalozno ponašanje dijela svojih reprezentativaca tokom utakmice protiv Hrvatske u 2. kolu Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Hrvatska je, podsjetimo, u Manausu svladala Kamerun s 4-0, a put do pobjede joj je uvelike bio olakšan nakon što je Alex Song iz čista mira laktom u leđa pogodio Marija Mandžukića zbog čega je dobio crveni karton.

U drugom su se poluvremenu kamerunski igrači i međusobno sukobili, pa je tako Benoit Assou-Ekotto glavom pogodio saigrača Benjamina Moukandja.

"Nedavna nasilna djela koja su se dogodila tokom utakmice protiv Hrvatske ne odražavaju vrijednosti fair-playja i poštovanja koje promiče naš savez, stručni stožer i reprezentacija. Kao što je izjavio i naš selektor Volker Finke nakon utakmice, važno je da ekipa ostane fokusirana na zadnji dvoboj protiv Brazila. Spomenuto sramotno ponašanje se interno istražuje i bit će podložno sankcijama ako tako presude nadležna tijela", stoji u saopćenju Kamerunskog nogometnog saveza.