Nogomet
2

Kamerun izborio plasman na Svjetsko prvenstvo

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometna reprezentacija Kameruna izborila je plasman na svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Kamerun je u uzvratnom susretu baraža afričkih kvalifikacija za SP savladao Tunis sa 4:1. Prvi meč te dvije selekcije završen je bez golova.

Kamerun je treća reprezentacija iz Afrike koja je osigurala učešće na svjetskom prvenstvu, a ranije su to učinile reprezentacije Nigerije i Obale Slonovače.

Obala Slonovače je u baražu bila bolja od Senegala, a Nigerija od Etiopije.

Preostala dva putnika u Brazil iz Afrike bit će poznata u utorak, kada su na rasporedu susreti Egipat - Gana (prvi meč 1:6) i Alžir - Burkina Faso (2:3).

U utorak će biti poznate i četiri evropske reprezentacije koje će se plasirati na SP kroz dodatne kvalifikacije. Sastaju se: Hrvatska - Island (prvi meč 0:0), Švedska - Portugal (0:1), Francuska - Ukrajina (0:2) i Rumunija - Grčka (1:3).

Konačan spisak učesnika SP-a bit će poznat u srijedu, kada su na rasporedu susreti Novi Zeland - Meksiko (1:5) i Urugvaj - Jordan (5:0).

Plasman na SP dosad su izborile selekcije Bosne i Hercegovine, Belgije, Švicarske, Njemačke, Španije, Engleske, Holandije, Italije, Rusije, Japana, Australije, Irana, Južne Koreje, SAD-a, Kostarike, Hondurasa, Nigerije, Obale Slonovače, Kameruna, Argentine, Kolumbije, Čilea, Ekvadora i domaćina Brazila.