Nogomet
7

Kalinić: Vezni red Hrvatske je najbolji na Euru

FENA
Nikola Kalinić postiže gol protiv Španije (Foto: EPA)
Nikola Kalinić postiže gol protiv Španije (Foto: EPA)
Prve dvije utakmice na Euru Nikola Kalinić je prosjedio na klupi čekajući svoju priliku, a potom je protiv Španije zablistao postigavši pogodak i asistiravši Ivanu Perišiću za pobjedu 2:1 protiv Furije kojom je Hrvatska osvojila prvo mjesto u grupi.

Sada je za hrvatske nogometaše na redu osmina finala Eura i Portugal predvođen jednim od najboljih nogometaša na svijetu Cristianom Ronaldom.

"Mogli smo dobiti i lakšeg protivnika. Portugal je kvalitetna ekipa sa izvanrednim pojedincima. No, sve će ovisiti o nama i našoj igri", kazao je napadač Vatrenih i Fiorentine, javila je Hina.

Smatra da se Hrvatska može nametnuti Portugalu.

"Imamo najbolji vezni red na Euru. Sve će ovisiti o nama. Ako ćemo imati dominaciju vjerujem u prolaz", dodao je i potom skenirao sljedećeg protivnika Hrvatske.

"Portugal je individualno jaka ekipa, posebno u igri prema naprijed. Nisu igrali najbolje u grupi, no s njima se nikada ne zna. Mogu odigrati dobro, ali i loše. Predvodi ih jedan od najboljih nogometaša na svijetu i dosta ovise o njemu. Svi čekaju što će on napraviti. Prve dvije utakmice nije zabio gol, ali zadnju je odigrao na svojem nivou, bit će ga teško držati. Dobro ćemo ih analizirati i znati ćemo kako se treba postaviti", poručio je hrvatski napadač.

Istakao je da Portugal ima izvanredne defanzivce.

"Moramo igrati svoju igru, bez obzira ko će igrati Mandžukić, ja ili neko drugi."

Kalinića u klubu vodi Portugalac Paulo Sousa koji ga je i doveo iz Ukrajine među Viole.

"On me doveo iz Ukrajine u Fiorentinu. Puno je napravio za moju karijeru. Radi se o kvalitetnom, mladom stručnjaku. Vjerujem kako ćemo iduće sezone biti još bolji", zaključio je Kalinić