Nogomet
316

"Kako su danas navijali, ovo je strašno": Navijači Sarajeva pozivaju na utakmicu protiv Radnika

Piše: O. T.
(Foto: Klix.ba)
Nakon niza od četiri uzastopne pobjede Sarajevo je zauzelo drugo mjesto na tabeli sa četiri boda zaostatka u odnosu na Zrinjski. Takav niz vratio je nadu među navijače kluba koji ponovo razmišljaju o osvajanju titule prvaka Bosne i Hercegovine, a dokaz tome su transparenti na Eiffelovom mostu i mostu Čobanija. "Svi na Koševo" i "Kako su danas navijali, ovo je strašno", poruka je navijača Bordo kluba.

Iz poruke "Svi na Koševo" lako je zaključiti da navijači Sarajeva žele vidjeti što veći broj ljubitelja ovog kluba na Koševu gdje će u nedjelju od 13 sati zaigrati posljednji meč jesenjeg dijela Premijer lige protiv Radnika iz Bijeljine.

Posebnu pažnju privlači poruka "Kako su danas navijali, ovo je strašno". Naime, početkom sedmice, proslavljeni igrač i sadašnji pomoćni trener FK Sarajevo Zijad Švrakić dao je intervju za klupsku stranicu, u kojem je na zanimljv način opisao kako je doživio navijanje Hordi Zla u Travniku na utakmici protiv Metalleghea.

"Poslije utakmice sam rekao, ljudi moji kako su danas navijali, ovo je strašno", kazao je Švrakić.

Navijačima je upravo njegova rečenica bila motiv da na transparent koji su okačili na most Čobanija u Sarajevu napišu: "Kako su danas navijali, ovo je strašno!".

Na Eiffelovom mostu stavljen je transparent sa porukom: "Zajedno do nove pobjede".

U nedjelju od 13 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase fudbaleri Sarajeva dočekuju Radnik iz Bijeljine u okviru 18. kola BHT Premijer lige. Sarajevo je drugo sa 31 bodom, četiri boda manje od Zrinjskog, dok je Radnik treći sa 30 bodova.