Nogomet
189

Kakanj: Stadion FK “Mladost” je trenutno jedno od najvećih sportskih gradilišta u BiH

Klix.ba
Stadion FK “Mladost” Doboj Kakanj trenutno je jedno od najvećih sportskih gradilišta u BiH. Uprava ovog kluba odlučila je da osim ispunjenja minimalnih uslova za nastupe u Premijer ligi BiH učini i puno više od toga.

Prvobitni plan je bio da se na zapadnoj tribini postavi 2.200, a na sjevernoj 800 sjedećih mjesta, te da se licenciraju postojeće svlačionice trening kampa i akademije MGM Mladost, no plan je proširen pa su svi stari objekti srušeni nakon čega će se odmah graditi nova upravna zgrada sa modernim svlačionicama, kancelarijama, muzejskim prostorijama, salom za press konferencije, a plan je da kapacitet stadiona bude oko 4.500 sjedećih mjesta.

Teren je već preuređen i postavljena je nova trava na mjestima gdje je to bilo potrebno. Stadion će imati odvojeni ulaz za gostujuće navijače i veliki parking, a teren će se pomjeriti prema sjeveru oko 10 metara, što će omogućiti proširenje pomoćnog terena na južnoj strani koji će se urediti i licencirati za odigravanje utakmica omladinskih selekcija. Do kraja ove ili početka slijedeće sezone plan je da stadion dobije i moderan LED displej te reflektore, što će omogućiti igranje noćnih utakmica, ali i odigravanje utakmica mlade reprezentacije BiH.

"I tu nije kraj, ovo je samo prvi dio gradnje do konačnog cilja, a to je moderan kompleks koji će imati oko 10.000 pokrivenih sjedećih mjesta i koji će biti u potpunosti adekvatan za odigravanje međunarodnih utakmica. FK 'Mladost' i Kakanj će dobiti kompleks kakav nikada nisu imali i kojim će svaki Kakanjac moći ponositi. Veoma velika zalaganja, vrijedan rad i entuzijazam uprave FK 'Mladost' Doboj Kakanj, kao i navijača i simpatizera ovog kluba, podržala je i Općina Kakanj koja je, osim redovnog izdvajanja za ovaj klub koje iznosi oko 50.000 KM na godišnjem nivou, odobrila i sukcesivnu isplatu dodatnih 150.000 KM", saopšteno je iz Općine Kakanj.