Real Madrid
2

Kaka: Trebamo Cristiana, ima podršku cijele ekipe

Totalsport
Kaka (Foto: Arhiv/AFP)
Kaka (Foto: Arhiv/AFP)
Brazilski playmaker Real Madrida Kaka, nekad najbolji svjetski nogometaš, komentirao je situaciju vezanu uz "tugu" Cristiana Ronalda koja puni medijske stupce.

Podsjećamo, tokom nedjeljne utakmice 3. kola Primere Ronaldo nije slavio svoja dva postignuta gola, a kasnije je novinarima izjavio kako je nesretan "iz profesionalnih razloga" koje znaju u klubu.

"Cristiano ima podršku cijele ekipe. Trebamo ga i želimo ga sretnog", rekao je Kaka, čije se ima konstantno tokom ljetnog prijelaznog roka dovodilo u kontekst potencijalnog transfera. Na kraju je Kaka ostao u Kraljevskom klubu iako mu Jose Mourinho prilike daje na kapaljku.

"Ja? Ja sam sretan. Znam da ću dobiti svoju priliku. Nastavit ću naporno raditi i zaslužiti povjerenje trenera. Na meni je da radim non-stop. Evo danas je moj slobodan dan i trenirat ću dva puta. Znam da će moja prilika doći."

Zahvalna je i nekadašnja zvijezda Milana na nedavnim izjavama Mourinha i njegovog pomoćnika Aitora Karanke kako računaju na njegove usluge.

"Velika je za mene motivacija znati da Mourinho i trenersko osoblje računaju na mene. Pored svojih treninga na travnjaku radit ću na snazi i strpljivo čekati priliku."