Nogomet
0

Kaka: Projekt Manchester Cityja nije bio pouzdan

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Brazilski nogometni reprezentativac Kaka prošle je zime bio glavna priča prijelaznog roka zbog enormno visoke ponude koju je njegovom tadašnjem klubu Milanu ponudio Manchester City.

Iako su se u medijima pojavljivale vrlo različite interpretacije iznosa koji je City nudio Milanu za Kaku, sigurno je da bi njegov transfer u taj engleski klub, da je do njega došlo, bio rekordan. Međutim, Kaka je tada ostao u Milanu, ali samo do ovog ljeta, kada su ''rossoneri'' odlučili prihvatiti ponudu Reala za brazilskog playmakera od 67,2 miliona eura. Real je nakon toga dogovorio i realizirao transfer Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda za 94 miliona eura.

  • Bio sam polaskan ponudom Manchester Cityja prošle zime, ali to je ipak bio projekt tog trenutka, za koji nikada ne znate koliko će dugo trajati. Uvijek kada su takvi, novi projekti u pitanju, pitate se koliko će dugo investitori egzistirati u toj priči. Mnogi manji klubovi imaju razdoblja u kojima troše velike novce. Međutim, uvijek je moguće da se ulaganja odjednom prekinu, jer su vlasnici odlučili učiniti nešto drugo, ili iz nekog drugog razloga. Prema tome, situacija u takvim sredinama može biti sjajna u jednom trenutku, a onda se odjednom sve raspadne kao kula od karata – prenosi Kakinu izjavu News of the World.

Kakina poruka je dovoljno jasna. Za razliku od Manchester Cityja, Real Madrid nudi mu osjećaj sigurnosti.

  • Osjećao sam da je pravi trenutak za promjenu, Real je klub za mene. Ne radi se tu o razlici u kvaliteti između engleskog i španskog prvenstva. Real je klub koji će uvijek biti velik, kojem nitko ne može oduzeti njihovih devet naslova evropskog prvaka – zaključio je Kaka.