Nogomet
0

Kaka: Prelazak u Inter ili Milan samo su špekulacije

Totalsport
Kaka (Foto: AFP)
Kaka (Foto: AFP)
Posljednjih dana se mnogo piše o mogućem povratku brazilskog veznjaka Kake u talijansko nogometno prvenstvo odakle, navodno, stiže interes Intera i Milana. Spominje se i mogućnost prelaska u Brazil, ali i londonski Chelsea.

Sve su to, tvrdi najbolji svjetski nogometaš 2007. godine, samo naklapanja koja se ne podudaraju s njegovim željama i namjerama, a one su vezane isključivo za ostanak u Real Madridu kojem je pristupio iz Milana u transferu obavljenom 2009. godine. Novo preseljenje spominje se učestalo zbog toga što Kaka među "kraljevima" ne igra na način na koji je to činio među "rossonerima", ali valja znati da je za to kriv niz povreda koje su zaustavile daljnji razvoj njegove karijere.

"Jedina je istina to da želim ostati u Realu i izgledno je da će tako i biti sljedeće sezone. Potvrđeno mi je to u razgovoru s klupskim vrhom. To je istina, sve ostalo su naklapanja i nema ničeg tačnoga u špekulacijama da selim u Inter, Milan ili da se vraćam u Brazil. Ništa od toga nije u mojim planovima", veli Kaka odlučan u namjeri da dokaže kako klub nije pogriješio dovevši ga za 68,5 miliona eura.

"Svjestan sam da nisam ispunio očekivanja kluba, navijača ili medija, što bih želio. To je i jedan od razloga zbog kojih želim ostati u Realu", dodao je.