Ulazi u formu
0

Kaka povratnik u brazilsku reprezentaciju

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Playmaker Real Madrida Kaka (29) našao se na popisu selektora brazilske nogometne reprezentacije Mane Menezesa za nadolazeće prijateljske utakmice protiv Gabona i Egipta.

Posljednji je put Kaka zaigrao za "Seleçao" 2. srpnja 2010. godine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici kada je Brazil poražen od Holandije 2-1.

"Uvijek sam govorio i on je toga uvijek bio svjestan, da će se vratiti u reprezentaciju ako uđe u formu i počne igrati redovno. Ovo je bila dobra prilika da se to dogodi", komentarisao je brazilski selektor Mano Menezes koji je tako prvi put uvrstio Kaku na svoj popis otkako je preuzeo klupu reprezentacije.

Menezes je s popisa izostavio sve igrače koji igraju u brazilskom prvenstvu, uz obrazloženje da je takmičenje ondje u završnoj fazi.

Utakmica između Brazila i Gabona na rasporedu je 10. novembra u Librevilleu, a dvoboj protiv Egipta "Seleçao" igra se četiri dana kasnije u Dohi.

 Brazilski popis za prijateljske protiv Gabona i Egipta:

Golmani: Neto (Fiorentina), Diego Alves (Valencia) Odbrana: Marcelo (Real Madrid), Daniel Alves, Adriano (obojica iz Barcelone), Alex Sandro (Porto), Fabio (Manchester United), Thiago Silva (AC Milan), David Luiz (Chelsea), Luisao (Benfica)

Vezni red: Dudu (Dinamo Kijev), Elias (Sporting), Fernandinho (Šahtar Donjeck), Hernanes (Lazio), Kaka (Real Madrid), Lucas Leiva (Liverpool), Luiz Gustavo (Bayern München), Sandro (Tottenham), Bruno Casar (Benfica) Napadači: Willian (Šahtar Donjeck), Jonas (Valencia), Kleber, Hulk (obojica iz Porta)