Oporavak se mora produžiti
0

Kaka pesimističan zbog bolova u nozi

Sarajevo-x.com
Brazilski as Kaka priznao je u ponedjeljak da se ne osjeća dobro i da je zabrinut za svoju budućnost nakon povratka bolova u lijevom stopalu, piše Goal.com.

Svjetski poznat fudbaler italijanskog Milana, Kaka, jučer je prvi put nakon jednomjesečne pauze odigrao 72 minute utakmice protiv Siene.

Utakmica je završila ubjedljivom pobjedom Milana s rezultatom 5-1, no 26-godišnji brazilski internacionalac nije dočekao kraj zbog oštrih bolova u lijevom stopalu.

'Sad sam ozbiljno zabrinut zbog povrede. Iako više od mjesec dana nisam igrao, jučer sam osjetio onaj isti bol kao kad sam prvi put povrijedio stopalo', pesimističan je Kaka.

Kaka, punim imenom Ricardo Izecson dos Santos Leite, rođen je 1982. godine u Brazilu. Od 2003. godine igra u italijanskom klubu Milan, a dio brazilskog nacionalnog tima postao je godinu dana ranije.

Godine 2007. Kaka je dobio nagradu Zlatna lopta, a iste godine je proglašen najboljim igračem Italije po izboru Udruženja italijanskih nogometaša.

Milan se jučer, dodaje Goal.com, suočio s gubitkom još jednog igrača. Naime, golman Christian Abbiati će zbog povrede ligamenata odusutvovati s terena do kraja sezone.