Nogomet
0

Kaka: Nikada nisam pomišljao na odlazak iz Reala

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vezni nogometaš Real Madrida, Brazilac Kaka, otkrio je da ni u jednom trenutku nije razmišljao o napuštanju "kraljevskog kluba", te da ostaje u potpunosti predan klubu uprkos teškom prilagođavanju na život u Španiji.

Kaka je u razgovoru sa španskim novinarima izrazio divljenje prema svojim poslodavcima, te želju da s Realom podigne pokoji trofej.

"Dužan sam Realu i najlakše bi bilo otići iz kluba samo zato što nisam u prvim planovima trenera. Baš zbog tog duga sam odlučio podići nivo svoje igre. Imam san da s Madridom osvajam naslove, a taj san namjeravam pretočiti u stvarnost", rekao je Kaka.

Brazilac je u susretu 2. kola grupe D Lige prvaka protiv Ajaxa bio proglašen igračem utakmice, a nakon susreta je izrazio zahvalnost na prilici koju mu je pružio predsjednik Florentino Perez i trener Jose Mourinho.

"Nakon utakmice predsjednik kluba me zagrlio i čestitao mi. On nas je uvijek podupirao, neovisno je li riječ o dobrom ili lošem razdoblju kluba", otkrio je Brazilac.

Kaka je u Madrid stigao u ljeto 2009. godine iz Milana kada se Perez vratio na mjesto predsjedavajućeg u "kraljevskom klubu". Međutim, zbog niza povreda i loše forme Kaka nije uspio opravdati očekivanja koja su od njega imali ljudi u klubu, ali i navijači.