David Beckham
0

"Kaka je najbolji igrač na svijetu"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Engleska nogometna zvijezda na posudbi u talijanskom Milanu, David Beckham, u matičnoj zemlji ne bi zaigrao ni za jedan drugi klub osim za Manchester United.

U razgovoru za Sportsweek otkrio je kako je odbio brojne ponude drugih klubova kako bi se pridružio Milanu, gdje je stigao iz američkog kluba LA Galaxy. Becks je voljan i da ostane u Italiji i drago mu je što je dosad sve ispalo kako treba.

"Dobio sam ponude engleskih timova i dva talijanska, ali sam, od prvog momenta kad sam čuo da su zainteresovani za mene, poželio doći u Milan", priča Beckham. "Učim talijanski i za to će mi trebati vremena. Mislim da je, da bih se integrisao, važno da naučim jezik."

Na pitanje o glasinama kako će se, po završetku karijere, najvjerovatnije vratiti u Premier ligu, slavni nogometaš je odgovorio: "Mislim da se neću vratiti u Premier ligu jer bi jedini povratak koji bih volio bio onaj u Manchester United. Tamo sam uživao deset godina i bio bi to jedini tim za koji bih igrao kad bih se vratio kući."

Ipak, priznao je, iz ovog kluba ga nisu kontaktirali u posljednje vrijeme. Beckham vjeruje da je privilegovan jer može igrati sa tako dobrim timom kakav je AC Milan.

"Igrati sa Kakom, Ronaldinhom i Patoom je jednostavno predobro da biste odbili. Mislim da je Kaka najbolji igrač na svijetu", zaključuje Becks.