Nosit će dres sa brojem 7
36

Kagawa nastavlja gdje su stali Best, Beckham, Ronaldo...

Totalsport
Shinji Kagawa
Shinji Kagawa
Shinji Kagawa, sjajni 23-godišnji ofanzivni veznjak japanske nogometne reprezentacije, veliko je ovoljetno pojačanje engleskog doprvaka Manchester Uniteda.

Prije nekoliko dana je dosadašnji igrač dortmundske Borussije prošao liječnički pregled u Manchesteru, te je dobio radnu dozvolu. Potpisao je ugovor dug četiri godine, a klub s Old Trafforda je taj transfer platio 15 miliona eura.

Postalo je poznato i koji će broj na dresu Kagawa imati u svom novom klubu. Nosit će isti onaj koji su imale prijašnje legende tog kluba, George Best, David Beckham ili Cristiano Ronaldo, dres s brojem 7.

"Stvarno mi je čudno već se sada susretati s najavama po kojima bi trebao biti na nivou mojih prethodnika s brojem sedam. Nisam još odigrao ništa, tek sam došao i bit će vremena za komentare, kritike i slično", rekao je Japanac koji je u 49 bundesligaških nastupa zabio 21 gol.

"Znam da nasljeđujem mnoge velikane u ovom sjajnom klubu. Ali, želim izgraditi svoje ime u Manchesteru. Izgraditi sebe i poboljšati igru kluba", bile su riječi igrača koji je, ranije u svojoj karijeri, u Dortmund stigao 2010. godine iz japanske Cerezo Osake za mizernih 350.000 eura.