Odlazi u Manchester United?
13

Kagawa definitivno odbio produžiti ugovor s Borussijom

Totalsport
Shinji Kagawa
Shinji Kagawa
Ono što je već dulje vrijeme izvjesno, u ponedjeljak je potvrdio sportski direktor Borussije Dortmund Michael Zorc - Shinji Kagawa neće produžti ugovor s njemačkim prvakom.

Sjajni japanski nogometaš, koji je u ljeto 2010. došao u Dortmund iz Cerezo Osake za samo 350.000 eura odštete, ima ugovor sa ''crno-žutim'' još godinu dana. Klupski čelnici su mu prije nekoliko sedmica ponudili nastavak saradnje, ali kako je vrijeme odmicalo, postajalo je sve jasnije da Kagawa (23) nema namjeru potpisati novi ugovor.

"U ponedjeljak sam se sastao s Kagawinim agentom Thomasom Krothom koji mi je potvrdio da Shinji definitivno neće produžiti ugovor", izjavio je Zorc za Bild.

Prilično je, stoga, izvjesno da će Japanac već ovo ljeto napustiti Borussiju jer bi u suprotnom klub mogao ostati bez ikakve odštete. Već se neko vrijeme kao Kagawino moguće novo odredište spominje Manchester United čiji je menadžer Alex Ferguson u subotu bio na finalu Njemačkog kupa i, pretpostavlja se, gledao upravo 23-godišnjeg ofenzivnog veznjaka koji je ove sezone u Bundesligi postigao 13 golova i 12 puta asistirao.