Nogomet
157

Kadeti Željezničara pobjednici turnira "Igraj fudbal, živi život"

Klix.ba
(Foto: Damir Hajdarbašić)
Kadeti Fudbalskog kluba Željezničar, predvođeni Admirom Adžemom, savladali su u finalu vršnjake Maribora sa 1:0 i osvojili međunarodni turnir “Igraj fudbal, živi život”.

U osmoj minuti Celar iz redova Maribora pogađa stativu. Pet minuta poslije Denis Žerić šutira sa dvadesetak metara, ali je golman Maribora siguran. U 15. minuti Gal šutira pored gola Željezničara.

U 18. minuti odlična prilika za Plave. Žerić je izmiješao odbranu Maribora, a udarac Mujagića završava u korneru. Na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0.

Već u trećoj minuti nastavka Željo je poveo. Mujagić je šutirao, a Mirza Šubo zakačio loptu i zatresao mrežu Slovenaca. Samo dvije minute poslije Žerić ubacuje, a Hasanović iz dobre pozicije šutira preko gola. U 68. minuti odlična prila za Maribor, ali je Karavdić odličnom intervencijom spasio svoj gol. Potom su uslijedili napadi Maribora, ali se do kraja rezultat nije mijenjao i tako su kadeti Željezničar u jakoj konkurenciji podigli pehar najboljeg.

Nagrade za najbolje ekipe i najbolje pojedince je uručio Ivica Osim, legenda FK Željezničar. Najbolji fudbaler turnira je Denis Žerić, najbolji golman turnira je mladi golman NK Maribor Nino Irgolić, a najbolji strijelac turnira je Luka Baraba nogometaš NK Rijeka sa tri pogotka.

Vrijedi istaći da je oko 200 navijača došlo podržati mlade nade sa Grbavice.