Nogomet
17

Kadeti počeli pripreme pred EP u Azerbejdžanu: Ispraviti vlastite greške

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici gdje su počeli sa pripremama za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Azerbejdžanu.

Svi igrači koji su se našli na spisku selektora kadetske reprezentacije BiH Sakiba Malkočevića odazvali su se pripremama koje će trajati do 2. maja kada je planiran odlazak u Azerbejdžan. Fudbaler Sarajeva i kadetski reprezentativac Nedim Hadžić je kazao kako je atmosfera odlična te da će se svi potruditi da daju svoj maksimum.

"Potrudit ćemo se da ostvarimo najbolji plasman, a svaki igrač će dati svoj maksimum. Ekipe koje nas očekuju su kvalitetne, ali uz maksimalan pristup na terenu i igru kao protiv Italije rezultat sigurno neće izostati", izjavio je Hadžić.

Igrač Dinama iz Zagreba i bh. reprezentativac Tomas Dadić je kazao kako je cilj čitave ekipe da prođu grupu, ali da vjeruje da kao ekipa mogu napraviti dobar rezultat.

"Vjerujem da možemo protiv svakoga igrati kada smo pravi", dodao je Dadić.

Selektor Sakib Malkočević je kazao kako je ova reprezentacija obradovala cijelu državu i Nogometni savez BiH te da su pokazali da fudbal u BiH ima svoju budućnost.

"U sklopu ovih priprema ćemo raditi na ispravljanju naših grešaka koje iskusne ekipe na EP kažnjavaju, radit ćemo i na taktičkim planovima, ali i psihološkom osnaživanju ekipe s obzirom da je ovo jedno veliko takmičenje", izjavio je Malkočević.

O protivnicima Malkočević nije želio trošiti riječi, ali je kazao da ukoliko budu igrali kao u utakmicama protiv Rusije i Italije, rezultat neće biti problem.

"Posljednjih dana gledao sam utakmice naših protivnika i ne treba trošiti riječi o kvalitetu tih reprezentacija. Austrija je možda najbolja za prvu utakmicu, a u utakmicama protiv Italije i Rusije smo pokazali da možemo igrati sa najboljim i nadam se da će svi igrači biti zdravi. Pokušat ćemo odigrati najbolje, a možda i osvojiti neki bod i nekoga iznenaditi. Protivnike moramo upoznati, ali bitna mi je reakcija mojih igrača", izjavio je Malkočević te dodao da ova reprezentacija ima puno kvalitetnih igrača za mladu reprezentaciju, a onda i za 'A' selekciju.

Na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu igrat će se turnirski sistem takmičenja koji toliko ne brine selektora naše kadetske selekcije.

"Svima su isti uslovi, a meni je samo žao što 18 igrača ide i što ostaje pet ili šest igrača koji su dali svoj maksimum. Ovo je lakši sistem od kvalifikacija jer ćemo imati odmora između utakmica, a ići ćemo utakmicu po utakmicu pa dokle stignemo", zaključio je Malkočević.