Nogomet
30

Kadeti BiH pobjedom nad Latvijom otvorili kvalifikacije za EP

Piše: O. T.
Foto: FS BiH
Foto: FS BiH
Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Latviju sa 3:0 u okviru 1. kola grupe 1 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Meč se odigrao u moldavskom gradu Orhei gdje se od 23. do 28. septembra održava turnir prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u grupi 1.

Izabranici Sakiba Malkočevića poveli su u 15. minuti preko Lučnickosa. Vodstvo je udvostručio Milan Šikanjić u 49. minuti da bi konačnih 3:0 postavio još jedan igrač Latvije Veips koji je postigao autogol u 62. minuti.

U drugom susretu grupe Rusija je pobijedila domaćina turnira Moldaviju sa 5:0. Naredno kolo na rasporedu je u nedjelju kada će se od 15 sati sastati BiH i Moldavija te Rusija i Latvija.

Plasman u elitnu rundu ostvarit će po dvije najbolje selekcije iz 13 grupa koje broje po četiri selekcije. Pored njih, u elitnu rundu putovat će i pet najboljih trećeplasiranih selekcija.

Bosna i Hercegovina-Latvija 3:0 (1:0)

Bosna i Hercegovina: Jasmin Kršić, Enio Zilić, Dobrica Tegeltija, Rijad Sadiku, Jusuf Gazibegović, Stefan Santrač, Miralem Ramić, Milan Šikanjić (Ahmed Hasanović 71'), Eldin Omerović, Đani Salčin (Igor Savić 67'), Milan Savić (Armin Imamović 52). Selektor: Sakib Malkočević.

Latvija: Rudolfs Soloha, Roberts Veips, Kirils Frolovs, Kirils Lušnickis, Kristers Tobers, Ilja Korotkovs (Kristaps Mednis 74'), Kaspars Kokins, Bogdans Samoilovs, Romans Salkovskis (Maksims Toniševs 57'), Matiss Zegele (Dmitrijs Zelenkovs 22'), Nikita Sklarenko. Selektor: Igors Stepanovs.