Jose Mourinho
0

"Kad budem odlazio, preporučit ću Zengu za nasljednika"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Zabrinutost zbog gubitka velike prednosti i pohvale na račun suparničkog trenera, rezime je misli Interovog stratega Josea Mourinha nakon 5-3 pobjede nad Palermom u susretu 10. kola talijanskog nogometnog prvenstva.
  • Očito je da sam zabrinut i iživciran, budući da je ova utakmica davno trebala biti lišena svih neizvjesnosti. No, ponekad tim izgubi nit, ali ne smatram da se to i nama dogodilo. Radije bih rekao da je Palermo fantastično reagirao, da je Walter Zenga pomislio kako mu je svejedno izgubiti s šest ili sedam razlike, pa je krenuo u sve ili ništa da vidi kako će sve završiti - prokomentirao je Portugalac zbivanja nakon vodstva njegove momčadi od 4-0 na poluvremenu.

  • Kao treneru mi se ne sviđa što smo izgubili jedno poluvrijeme 3-1, ali ipak su tri boda najvažnija. Prirodno je da vam pri visokom rezultatu misli odlutaju u smjeru sljedeće utakmice, ali je nenormalan bio stav Palermovih nogometaša koji se nisu predali. Zenga je sjajan trener, rekao sam mu da se strpi da mi 2013. istekne ugovor. Za to vrijeme će još sazrijeti, a kada to vrijeme dođe predložit ću ga da me naslijedi na Interovoj klupi - pun hvale na račun suparnika bio je Mourinho.

  • Moji su se igrači fantastično vratili u utakmici. Bili su gladni pobjede i odlučni i u jednom sam trenutku pomislio da možemo do dobrog rezultata. S tim stavom moramo nastaviti u nadolazećim utakmicama. Nismo ekipa koja se brani, već smo po prirodi napadački orijentirani. Pokušavamo se nadmetati, a nakon ove utakmice moje će igrači svi više poštivati, dok će oni sami imati više vjere u sebe. Ja im čestitam - kazao je Zenga, a potom se i sam okrenuo klupi Intera:

  • Odmah treba istaknuti da Inter ima trenera i to sjajnog. On će im puno dobrog donijeti. Ja imam dug ugovor s Palermom i nadam se da nas očekuju lijepe stvari. Kada on istekne onda ću se okrenuti ostvarenju sna na Interovoj klupi.