Video
0

Južnoafrikanac napravio najgori faul u historiji

Totalsport
U južnoafričkom nogometnom prvenstvu igrač Black Acesa nagazio je na potkoljenicu igrača Carara Kicksa i potpuno mu je prelomio što je jedan od najgorih faula u historiji nogometa.

Igrača Carara Kicksa, Oupa Ngulubea je sumanutim startom uz aut liniju (!) unakazio Felix Muamba-Musasa na utakmici prvenstva Južne Afrike. Muamba je svog protivnika u punom trku nagazio đonom i prelomio mu potkoljenicu kao suhu grančicu, a težina nanesene ozljede zapanjila je igrače ekipe, pa i samog krivca, inače kapitena svog tima.

Dakako, Muamba je isključen te je bez prigovora napustio teren, a poslije nesreće se obratio javnosti pismom u kojemu se izvinjava svima i navodi koliko je i njemu teško.

  • Oupa, ostaj mi dobro, budi jak i neka te Bog blagoslovi, brate. Ja se i dalje pokušavam nositi s onim što se dogodilo i lično ću te nazvati - poručio je autor starta na kojemu bi mu mogli pozavidjeti i stari krvnici poput Andonija Goikoetxee, Vinnieja Jonesa, Roya Keanea ili Martina Taylora.

Kakva je Ngulubeova sudbina i hoće li uopšte moći hodati bez pomagala još je neizvjesno, kao i kazna koja će sigurno snaći Muambu. A ona bi morala biti prilično duga, iako ovaj nogometaš tvrdi da dosad nikoga nije "polomio". Ovim je potezom, čini se, nadoknadio sve "propušteno".

Video koji se nalazi ispod je brutalan da se ne preporučuje osjetljivim osobama.