Carlos Alberto Parreira
0

"Južna Afrika je bolja od Brazila"

Totalsport
Carlos Alberto Parreira
Carlos Alberto Parreira
Južnoafrički nogometni selektor Carlos Alberto Parreira (67) aplaudirao je svojim igračima uoči prijateljske utakmice protiv Bugarske.

"Ovo je najbolja grupa nogometaša s kojom sam radio, a to uključuje i Brazil", rekao je brazilski trener koji je brazilsku reprezentaciju odveo do naslova svjetskog prvaka u SAD-u prije 16 godina.

"Ovi dečki su motivirani, predani, rade naporno i odlučni su da uspiju uprkos činjenici da ih podcjenjuju i da su otpisani. Vjerujte mi kad kažem da ćemo izazvati iznenađenja na Svjetskom prvenstvu. Prihvatam da smo autsajderi u teškoj grupi. Ali ja ne tražim od ekipe da pobijedi u sve tri utakmice u grupi, već sam im rekao da daju sve od sebe, da igraju dobro i da će rezultati doći", dodao je Parreira, kojem će predstojeća svjetska smotra biti već šesta u trenerskoj karijeri.

Vodio je Brazil 1994. i 2006., Kuvajt 1982., Ujedinjene Arapske Emirate 1990., te Saudijsku Arabiju 1998.

U grupi A Svjetskog prvenstva na domaćem terenu Južnoafrička Republika odmjerit će snage protiv Meksika, Urugvaja i Francuske. Otvarajuću utakmicu igra 11. juna protiv Meksika, što je ujedno i otvarajuća utakmica Mundijala.