Serie A
0

Juventusu samo bod protiv Parme

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Odigrane su dvije zaostale utakmice 21. kola talijanskog nogometnog prvenstva. Parma i Juventus odigrali su 0-0 na stadionu Ennio Tardini, dok je Atalanta u Bergamu slavila s 1-0 protiv Genoe.

Juventus je tako pobjedom u zaostaloj utakmici propustio prestići Milan na vrhu tabele iako je zadržao niz neporaženosti od početka sezone. Trenutno su torinske "zebre" na omjeru od 12 pobjeda i čak 10 remija, a za Milanom uz utakmicu manje zaostaju jedan bod.

U utakmici protiv Parme Juve je tražio pobjedu od samog početka. Tako je već u 4. minuti Giorgio Chiellini glavom zatresao vratnicu nakon asistencije Andree Pirla. Najaktivniji pred Parminim vratima bio je Mirko Vučinić, ali crnogorski napadač, kao ni ostatak torinske ekipe nije uspio pospremiti loptu u mrežu unatoč dominaciji na travnjaku, čemu svjedoči i statistika u posjedu lopte (62 posto - 38 posto) i udarcima prema golu (17-6).

Juveu je još preostala za odigrati zaostala utakmica na gostovanju kod Bologne iz 23. kola.

U drugoj odigranoj utakmici dana Atalanti je osmu ovosezonsku pobjedu donio Guido Marilnugo u 78. minuti niskim udarcem u kut nakon asistencije Germana Denisa. Genoi je ovo drugi vezani poraz u Seriji A i 11. ovosezonski.

Serie A, zaostale utakmice 21. kola:

Parma – Juventus 0-0 Atalanta – Genoa 1-0 (Marilungo 78)