Serie A
0

Juventusu pobjeda protiv Catanije i vrh tabele

Totalsport
Igrači Juventusa slave pobjedu protiv Catanije (Foto: AFP)
Igrači Juventusa slave pobjedu protiv Catanije (Foto: AFP)
Nogometaši Juventusa pobijedili su Cataniju 3-1 na domaćem terenu, u utakmici 24. kola Serije A. Time su skočili, opet, na prvo mjesto tabele s dva boda prednosti u odnosu na aktualnog prvaka Milana.

No, već sutra može doći do nove promjene jer će Milan odigrati svoj ogled ovog kola kod Cesene. Također, podsjetimo da općenito Juventus ima jednu utakmicu manje u odnosu na Milan.

Mnogo muke su proživljavali igrači Juventusa u utakmici s Catanijem, a u zaostatku su bili već od četvrte minute kada je za goste poentirao Barrientos. Juventus nije uspostavio kontrolu utakmice, te je napadao sporadično, ali je do kraja poluvremena ipak uspio izjednačiti preko Pirla u 22. minuti.

U nastavku je do 65. minute trajala izjednačena utakmica, ali se tada - prelomilo. Igrač Catanije Motta je dobio drugi žuti, isključujući karton i tada je krenula navala prema domaćim vratima. Prvo je Chiellini u 74. minuti, nakon prekida, spretno glavom zabio za 2-1, a u 81. je Quagliarella iskoristio loše ispucavanje gostujućeg golmana Košickyja za 3-1. Moramo spomenuti da je nekoliko puta na utakmici neuništivi Gianluigi Buffon intervencijama spašavao Juventus.

Serie A, 24. kolo:

Juventus - Catania 3-1 (Pirlo 22, Chiellini 74, Quagliarella 81 / Barrientos 4)