Nogomet
12

Juventusovi igrači Contea bacili u hladnu kupku

Totalsport
Nakon 1-0 pobjede nad Palermom u 35. kolu Serije A nogometaši Juventusa krenuli su slaviti drugi uzastopni naslov italijanskog prvaka.

Iako im je to službeno 29. "scudetto" u historiji, navijači koji su po završetku susreta u Torinu su držali brojne transparente i zastave s brojem 31. Naime, oni smatraju da im je ovo 31. naslov državnog prvaka, računajući i dva koja su im oduzeta zbog skandala namještanja utakmica (Calciopoli) iz 2005. i 2006. godine.

Kako bi proslavili najnoviji uspjeh Juventusovi su igrači trenera Antonija Contea u svlačionici ubacili u hladnu kupku. Razdraganom Conteu nije nimalo smetalo.

"Ponosan sam na njih, jer nije bilo lako pobijediti ove godine iako smo bili favoriti, jer smo znali da će nam Liga prvaka oduzeti puno energije. Osigurali smo naslov trijumfalnim maršom tri kola prije kraja i nikad neću prestati zahvaljivati igračima, kao i mom osoblju koje je više nego ikad moralo preuzeti ključnu ulogu u vrijeme dok sam bio kažnjen", rekao je Conte.

Trener Juventusa komentirao je i kupanje koje su mu priredili njegovi igrači.

"Pripremao sam se za tuširanje, kada su me nasilno oteli moji igrači. Mogli su me baciti ili u kadu s vrućom ili hladnom vodom, ali čim sam vidio njihov pristup bilo mi je jasno koju su odabrali", pričao je kroz smijeh Conte.