Serie A
6

Juventusova "šestica" u Pescari, hat-trick Quagliarelle

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Juventusa pomeli su Pescaru sa 6-1 u 12. kolu italijanske Serije A. S tri pogotka i asistencijom utakmicu je obilježio Fabio Quagliarella.

Pescara je posljednji put u Seriji A igrala protiv Juventusa 1993. godine. Svladala ga je tada s čak 5-1 što joj je do danas ostala najuvjerljivija pobjeda u prvoligaškom društvu. Te se utakmice navijači Pescare rado sjećaju, ali ovu odigranu u subotu će vjerojatno htjeti čim prije zaboraviti.

Juventus je već u prvom poluvremenu napunio mrežu kluba s jadranske obale s pet golova. Posljednji je put Stara dama postigla pet pogodaka u prvih 45 minuta davne 1947. godine u pobjedi protiv Venezije sa 7-3!

Juventsu je "načeo" mrežu Pescare već u devetoj minuti kada je strijelac bio Arturo Vidal na asistenciju Sebastiana Giovinca. Do kraja poluvremena se Giovinco i sam upisao među strijelce, Quagliarella je zabio dvaput, a posebno je atraktivan bio pogodak Kwadwoa Asamoaha "škaricama" s ruba peterca.

U 53. minuti je Quagliarella zabio za konačnih 6-1, i to na vrlo sličan način kao Asamoah - "škaricama" nakon ubacivanja Andree Pirla iz kornera. Quagliarelli je to prvi hat-trick u karijeri u Seriji A.

Za Pescaru je jedini strijelac bio Emmanuel Cascione u 25. minuti.

Dodajmo još da su u prvoj utakmici dana Cagliari i Catania odigrali neodlučeno 0-0.

 Serie A, 12. kolo:

Cagliari - Catania 0-0 Pescara - Juventus 1-6 (Cascione 25 / Vidal 9, Quagliarella 22, 45, 53, Asamoah 30, Giovinco 37)

Redoslijed:

  1. Juventus 31
  2. Inter 27 (-1)
  3. Napoli 23 (-1)
  4. Fiorentina 21 (-1)...