Nogomet
0

Juventus želi dovesti i drugog Sissoka?

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Juventusov defenzivni vezni igrač i reprezentativac Malija Mohamed Sissoko zbog loma pete metatarzalne kosti u lijevom stopalu pauzirat će do kraja sezone.

No, u Juventusu razmišljaju o dovođenju drugog Sissoka - 19-godišnjeg Mousse, koji također igra na poziciji veznog igrača, te je član francuskog Toulousea.

Moussa je također iz Malija, ali igra za francusku U-21 reprezentaciju. Nije ništa u rodu s Momom Sissokom, ali je svojim odličnim partijama ove sezone navukao na sebe pozornost Juventusovih skauta.

Poznato je da su Diego, Franck Ribery, David Silva i Marek Hamšik na popisu želja ''stare dame'' za pojačanja sljedećeg ljeta. Moussa Sissoko bio bi jeftinija varijanta, ali ne i jeftina. Njegov potpis procjenjuje se na otprilike 10 miliona funti.

Neki izvještaji sugeriraju da je Liverpool, u kojem je, zanimljivo, prije odlaska u Juventus igrao i Mohamed Sissoko, spreman odvojiti taj iznos za Toulousovog Sissoka. Juventus, navodno, nije spreman platiti 10 miliona funti za Moussu Sissoka, već oko sedam miliona.