Nogomet
16

Liga prvaka / Juventus ubjedljiv protiv Dinama, Leicester slavio protiv Porta u debiju na King Poweru

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U prvim utakmicama 2. kola grupne faze Lige prvaka odigranim u grupama E, F, G i H, Juventus je upisao gostujuću pobjedu protiv Dinamo Zagreba (4:0), dok je Leicester City kao domaćin salvadao Porto (1:0).

Grupa E

Monaco - Leverkusen 1:1

Nakon gostujuće pobjede protiv Tottenhama (2:1), Monaco je na domaćem terenu remizirao sa Bayerom iz Leverkusena (1:1) koji je u 1. kolu remizirao sa CSKA Moskvom kod kuće (2:2). Chicharito je u 73. minuti doveo Nijemce u vodstvo, ali je u 94. minuti Glik odlično pogodio za konačnih 1:1.

CSKA Moskva - Tottenham 0:1

Tottenham je u gostima protiv CSKA Moskve slavio rezultatom 1:0. Meč je odlučio Son koji je pogodio u 71. minuti na asistenciju Lamele. Ovo je velika pobjeda za engleski tim ponajviše iz razloga što u ovom meču zbog povrede nisu mogli nastupiti Dembele, Dier, Kane, Rose i Sissoko.

Tabela:

  1. Monaco 4
  2. Tottenham 3
  3. Leverkusen 2
  4. CSKA Moskva 1

Grupa F

Dortmund - Real Madrid 2:2

Real Madrid je remizirao u gostima protiv Borussije Dortmund (2:2) na Signal Iduna Parku iako su Galacticosi imali prednost do finiša. Ronaldo (17') i Varane (68') bili su strijelci za Real, dok su za domaći tim pogađali Aubameyang (43') i Schurrle (87').

Sporting - Legia 2:0

Sporting je na svom stadionu Jose Alvalade golovima Ruiza (28') i Dosta (37') pobijedio Legiju sa 2:0 i tako upisao svoje prve bodove u novoj sezoni Lige prvaka, dok je Legia i dalje bez golova i bodova.

Tabela:

  1. Real Madrid 4
  2. Dortmund 4
  3. Sporting 3
  4. Legia 0

Grupa G

Leicester - Porto 1:0

Akteulni prvak Engleske Leicester City nastavlja sa odličnom formom u svojoj debitantskoj sezoni u Ligi prvaka. Tim Claudija Ranierija je nakon pobjede protiv Club Bruggea u gostima (3:0) slavio i u svojoj debitantskoj utakmici na domaćem terenu u Ligi prvaka protiv Porta (1:0). Meč je odlučio Slimani koji je na asistenciju Mahreza pogodio u 25. minuti.

Kopenhagen - Club Brugge 4:0

Još jedan težak poraz upisao je Club Brugge koji je poražen u gostima od Kopenhagena (4:0). Nakon prvog dijela bez golova, autogolom Denswila u 54. minuti domaćin dolazi do prednosti. Potom Augustinsson u 62. minuti propušta realizirati penal da bi Delaney (64'), Santander (69') i Jorgensen (92') postavili konačnih 4:0.

Tabela:

  1. Leicester 6
  2. Kopenhagen 4
  3. Porto 1
  4. Club Brugge 0

Grupa H

Dinamo Zagreb - Juventus 0:4

Juventus je upisao prvu pobjedu u ovoj sezoni Lige prvaka nakon što je na Maksimiru sa 3:0 savladao Dinamo Zagreb. Sjajnu predstavu pružio je bosanskohercegovački reprzentativac Miralem Pjanić koji je golom u 24. minuti i fenomenalnom asistencijom za gol Higuaina u 31. minuti obilježio prvih 45. minuta. Potom je Mire napustio teren zbog povrede za koju ne znamo kakve će posljedice izazvati.

U drugom dijelu utakmice Juventus je golom Dybale sa oko 23 metra metra u 57. minuti stigao poveo sa 3:0, a konačnih 4:0 postavio je Dani Alves golom iz slobodnog udarca u 86. minuti. Dinamu je i u 1. kolu poražen identičnim rezultatom u gostima protiv Lyona.

Sevilla - Lyon 1:0

Samo jedan gol viđen je na utakmici između Seville i Lyona (1:0) na Ramon Sanchez Pizjuanu. Stijelac je bio Ben Yedder u 53. minuti. Rezultat je mogao promijeniti Vietto koji je promašio penal u 69. minuti.

Tabela:

  1. Juventus 4
  2. Sevilla 4
  3. Lyon 3
  4. Dinamo Zagreb 0