Htjeli Džeku, Van Persieja, Drogbu...
1

Juventus traži pravog napadača - prati Torresa i Nanija

Totalsport
Fernando Torres
Fernando Torres
Italijanski nogometni prvak Juventus očigledno neće biti miran dok ne angažuje jedno pravo napadačko pojačanje, o kojem su iz torinske ekipe pričali tokom cijelog ljeta.

Od svih priča stigao je u Torino, na posudbu, tek Arsenalov Danac Nicklas Bendtner, ali to nije niti malo zadovoljilo Juventusove apetite. I dalje traže pravog napadača. Nakon što se tek spominjalo, ali se nije konkretizovala niti jedna od priča vezanih uz Llorentea, Džeku, Drogbu, Van Persieja i Huntelaara, sada se Juventus navodno okreće Fernandu Torresu i Naniju.

Ne samo italijanska, već engleska štampa piše da Juventus prati Fernanda Torresa i analizira njegov ugovor s Chelseajom. Iako Juventus nema finansijskih problema kao Milan, teško je vjerovati da može platiti Torresa, a Španca londonski klub sigurno neće tek tako pustiti sa Stamford Bridgea. Pitanje je uopće postoji li ikakva cijena za Torresa.

Zato engleska štampa navodi da je Nani daleko dohvatljiviji Juventusu, makar nije riječ o klasičnom, već o krilnom napadaču. Inače, Nani je ovog ljeta bio blizu odlaska u Zenit iz Sankt Peterburga, ali je ipak i dalje ostao u Manchester Unitedu.