Najavljuju tri zvjezdice
42

Juventus provocira sukob sa Savezom oko broja naslova

Totalsport
Nogometaši Juventusa slave novu titulu (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaši Juventusa slave novu titulu (Foto: Arhiv/AFP)
Za narednu sezonu čelnici novog talijanskog nogometnog prvaka Juventusa najavljuju tri zvjezdice na dresovima u znak 30 naslova, premda im se nakon dva oduzeta zbog afere "calciopoli" priznaje preostalih 28.

Čak i prije nego su tu počast izborili rezultatom na terenu, u Juventusu su nekoliko puta isticali da će uskoro proslaviti 30. naslov prvaka Italije. Pobjedom nad Cagliarijem u nedjelju uz poraz Milana igrači su osvajanje "scudetta" obilježili ispijajući šampanjac s brojkom 30, a i na klupskoj internet-stranici stoji kako se radi o jubilarnom 30. naslovu.

Dva uzastopna trofeja u nacionalnom prvenstvu 2005. i 2006. godine zbog skandala oko namještanja utakmica poznatog pod nazivom "calciopoli" oduzeta su torinskoj momčadi, no u Juveu to očito ne priznaju.Predsjednik "stare dame" Andrea Agnelli najavio je iznenađenje na dresovima za iduću sezonu što su mediji u Italiji odmah shvatili kao dodavanje treće zvjezdice...

"Ako se tako nešto dogodi, savez će znati reagirati u skladu s pravilima i povijesti klubova", izjavio je predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Giancarlo Abete. Predsjednik UEFA-e i nekadašnji igrač Juventusa Michel Platini za Gazzettu dello Sport nije se želio miješati. "To je isključivi problem Talijana", rekao je Francuz.

Mnogi smatraju da se tim potezom Agnelli, koji je na čelu kluba tek dvije godine, želi dodvoriti navijačima. Trener novog prvaka Antonio Conte nije se dao uvući u priču o toj temi. "Koliko naslova? Meni je prvi", kratko je poručio Conte, dok je jasniji bio legendarni Alessandro Del Piero.

"Neki naslovi će uvijek ostati u našim srcima jer su osvojeni na terenu, ali svi moramo poštivati odluke nadležnih", rekao je 37-godišnji napadač u svojoj zadnjoj sezoni u Juventusu.