Nogomet
0

Juventus prati Jeffersona Farfana

Totalsport
Jefferson Farfan (Foto: AP)
Jefferson Farfan (Foto: AP)
Juventusova svakodnevica nije blistava. Iz Evropske lige su ispali još nakon takmičenja po grupama, a u Seriji A se bore za pozicije koje vode iduće sezone u neko evropsko takmičenje.

Osim rezultata koji su ispod Juventusovog nivoa, možda čak i više brine igra koja ne zaslužuje visoke ocjene, a evidentno je da u tom okruženju ima sve manje talentovanih nogometaša i pravih zvijezda. Čelništvo Juventusa je prisiljeno, zbog toga, mnogo gledati prema evropskom izlogu i kupovati nova pojačanja, samo je upitno da li su i pritom na dobrom putu.

La Gazzetta dello Sport u petak piše kako je nova želja Juventusa 26-godišnji peruanski nogometaš Jefferson Farfan, trenutno član Schalkea. Tokom januara je Bild pisao kako je Farfan gotovo sigurna akvizicija Wolfsburga, a spominjala se i dogovorena svota od 15 miliona eura.

No, peruanski napadač je ostao u Schalkeu, ali je pitanje koliko dugo jer je navodno Juventusov interes jak. Svoje predstavnike je Juventus imao i na prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka između Valencije i Schalkea (1-1), s poslom da prate Farfana i obave, ako je moguće, razgovore na tu temu.

Recimo da je Farfan od 2008. godine član Schalkea, gdje je došao iz PSV Eindhovena.