Nogomet
0

Juventus potpisao ugovore sa četvoricom igrača

Totalsport
Torinski nogometni velikan Juventus potvrdio je putem svoje internetske stranice potpisivanje trajnih ugovora s četvoricom igrača. Riječ je o Alessandru Matriju (26), Marcu Motti (25), Simoneu Pepeu (27) i Fabiju Quagliarelli (28).

Iz uprave Juventusa već su ranije najavili zaposlenost u ljetnom prijelaznom roku u pokušaju povratka u vrh talijanskog nogometa s obzirom na tek sedmo osvojeno mjesto prošle sezone u Seriji A. Već ranije su potpisali dvojicu novih igrača Reta Zieglera i Andreu Pirla, a sada su objavili trajan ostanak četvorice igrača koje su doveli prošle sezone na posudbe.

Matri je potpisao četverogodišnji ugovor, a Juve će njegovom bivšem klubu Calgiariju isplatiti 15 miliona eura odštete. Motta i Pepe stigli su u Juve prošle sezone iz Udinesea, a obojica su potpisali ugovore do 2015. Jedina je razlika što je Juve za Motu platio 3.75, a za Pepea 7.5 miliona eura odštete.

Na kraju, Quagliarellin ugovor iz Napolija otkupljen je uz odštetu od 10.5 miliona eura.

Valja reći da torinski klub ima mogućnost otplatiti sve spomenute transfere kroz tri godine, što znači da to neće limitirati njihovu moć do kraja ovoljetnog prijelaznog roka.