Nogomet
0

Juventus pokušava preoteti transfer Edina Džeke

Totalsport
Edin Džeko (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Edin Džeko (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Prema pisanju talijanskog dnevnika Tuttosporta, talijanski nogometni gigant Juventus pokušat će u posljednji tren prestići Manchester City u pokušaju dovođenja Edina Džeke (24) u vlastite redove.

Iako je City prema pisanju engleskih medija praktički već dogovorio dolazak Džeke u januaroskom prijelaznom roku uz odštetu od 35 miliona eura, u Juventusu će pokušati svojom ponudom privoljeti čelne ljude Wolfsburga da prihvate njihovu ponudu.

U Juveu su već ranije najavili da u januaru neće dovoditi velika pojačanja, a uostalom u klubu niti nemaju pravo dovođenja igrača izvan Europske unije. Stoga bi Juve u januaru ponudio Wolfsburgu Malijca Mohameda Sissoka kao polog za transfer Džeke na ljeto. Juveov trener Luigi Delneri nema Sissoka u svojim planovima, a napadač poput Džeke itekako bi mu dobro došao u borbi za "scudetto".

Problem za Torineze predstavlja visina odštete za bosanskog napadača, budući novcima teško mogu parirati bogatim "građanima".

Ranijih se dana Sissoko također spominjao u kontekstu mijenjanja sa Schalkeom. U suprotnom pravcu po toj bi kombinaciji krenuo hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.