Nogomet
0

Juventus otpustio Trezegueta

Totalsport
David Trezeguet (Foto: AP)
David Trezeguet (Foto: AP)
Torinski i italijanski nogometni gigant Juventus raskinuo je suradnju s bivšim napadačem francuske reprezentacije, 32-godišnjim Davidom Trezeguetom, iako je ovaj imao još jednu sezonu ugovora.

Juventus je ovim očekivanim potezom nastavio s pomlađivanjem ekipe i stvaranjem novog ruha sastava koji je kroz historiju osvojio čak 27 naslova prvaka Italije, ali je prošle sezone osvojio vrlo razočaravajuće sedmo mjesto. Ranije je ekipa Juventusa, nakon samo jedne odrađene sezone, napustio i Brazilac Diego, koji je prešao u njemački Wolfsburg, a tim se pojačao s osam novih igrača, među kojima je i napadač italijanske reprezentacije Fabio Quagliarella, koji će ovu sezonu odigrati na posudbi u ''staroj dami''.

Juventus je Quagliarellu doveo iz Napolija, te je za tu uslugu odlučio izdvojiti 4,5 miliona eura. Nakon toga će s njime možda potpisati i stalni ugovor. Quagliarella bi za svoj novi klub mogao debitirati već u nedjeljnom dvoboju 1. kola Serije A protiv Barija.

Očekuje se da bi se Trezeguet trebao pridružiti novom španskom prvoligašu Herculesu, s kojim je u pregovorima. Naime, Trezeguetova supruga je rođena nedaleko od Alicantea, odakle je Hercules.

"Poput svih Juventusovih navijača, i ja imam vrlo drage i ugodne uspomene na Davida i njegov 171 gol u 10 godina provedenih u našem klubu. Bila je to istinska ljubavna priča. David Trezeguet će zauvijek ostati u srcima Juventusovih navijača", patetično je izjavio Juventusov predsjednik Andrea Agnelli.