Nogomet
0

Juventus doveo Quagliarellu na posudbu

Totalsport
Fabio Quagliarella
Fabio Quagliarella
Torinski Juvetus nastavlja s dovođenjem pojačanja, a najnovije u napadačkoj liniji je talijanski reprezentativac Fabio Quagliarella koji će ovu sezonu odigrati na posudbi u ''staroj dami''.

Juventus je Quagliarellu doveo iz Napolija, te je za tu uslugu odlučio izdvojiti 4.5 miliona eura. Torinski klub imat će mogućnost po završetku ove sezone trajno otkupiti Quagliarellin ugovor, ali bi ga to koštalo dodatnih 10.5 miliona eura. Talijanska novinska agencija Ansa saznaje i javlja da će 27-godišnji napadač u Juveu igrati uz godišnju plaću od 2 miliona eura.

Quagliarella je za talijansku reprezentaciju odigrao 22 utakmice i zabio pet golova, uključujući i onaj u porazu 3-2 od Slovačke na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, kojim su se Talijani oprostili od naslova svjetskih prvaka već u takmičenju po grupama.

Juventus je udicu na Quagliarellu bacio nakon što mu je propao pokušaj dovođenja kapetana Udinesea Antonija Di Natalea.

Quagliarella je već deveto pojačanje Juventusa u ljetnom prijelaznom roku. Uprava torinskog kluba, koji je 27 puta osvajao naslov prvaka Italije, želi isprati gorak okus od prošle sezone u kojoj je zauzeo i više nego razočaravajuće sedmo mjesto.

Novi trener Luigi Delneri u ofenzivnoj liniji od novih igrača ima srpskog krilnog napadača Miloša Krasića, urugvajskog ofenzivnog veznjaka Jorgea Martineza, te Talijane Simonea Pepea i Davidea Lanzafamea, a od petka i Fabija Quagliarellu...