Nogomet
0

Juventus daje Amaurija i 10 miliona eura za Gilardina

Totalsport
Alberto Giraldino
Alberto Giraldino
Određeno vrijeme već torinski Juventus koketira s Albertom Gilardinom, talijanskim reprezentativcem i napadačem Fiorentine. Interes se pojačava kako se približava januarski prijelazni rok.

Talijanski mediji navode da je Juventus predložio novi plan, a po prvim reakcijama iz Fiorentine izgleda da je prvi put i toskanska ekipa zadovoljna ponuđenim. Naime, Juventus za Gilardina nudi svog napadača Amaurija i 10 miliona eura.

Gilardino je prije dvije godine došao u Fiorentinu, nakon što se nije mogao izboriti za bitniju rolu u Milanu, te je odmah postao najbolji strijelac kluba s Artemio Franchija. Zbog toga je Fiorentina bila oprezna s njim i nije ga htjela prodavati. No, mogući dolazak Amaurija (koji može biti adekvatna zamjena), kao i 10 miliona eura, možda zadovolje želje Fiorentine.

Juventus, pak, nikako nije zadovoljan igrama Amaurija, otkada je ovaj rođeni Brazilac s talijanskom putovnicom, došao u Torino. Trenutno je Amauri povrijeđen, te zbog povrede ligamenata koljena neće igrati do kraja januara.