Nogomet
0

Jusufbegović: Ništa još nije gotovo, pred nama je nova utakmica i novo dokazivanje

Klix.ba
Mustafa Kodro i Nedim Jusufbegović
Mustafa Kodro i Nedim Jusufbegović
Svjestan da nakon prvog poluvremena Pod Bijelim brijegom ništa još u rezultatskom smislu nije gotovo, Nedim Jusufbegović na današnjoj presici najavio je sutrašnji gradski derbi.

Iskoristio je priliku i pozvao navijače Veleža da u što većem broju dođu na stadion u Vrapčićima, te njegovim izabranicima i njemu pruže dostojnu podršku.

“Navijači su uvijek bili dvanaesti igrač. Podržavali su nas i kad nam nije išlo, zbog čega sam siguran da prava podrška neće izostati ni sutra”, poručio je Jusufbegović, te rekao kako još ništa nije gotovo kada je duel mostarskih rivala u pitanju.

“Svjesni smo da ništa još nije gotovo. Za nama je pozitivan rezultat Pod Bijelim brijegom, a pred nama nova utakmica i novo dokazivanje”, rekao je Jusufbegović čije mišljenje dijeli kapiten Mustafa Kodro.

“Pola posla smo uradili prije šest dana, drugu polovinu trebamo uraditi sutra. Znamo kako do željenog rezultata. Potrudit ćemo se da prođemo među najbolje četiri ekipe u Kupu BiH”, izjavio je Mustafa Kodro.

Veležov protivnik je manje od 48 sati prije samog meča ostao bez trenera.

“Promjene ili smjene trenera pred neku važnu utakmicu uvijek u pravilu izazovu neki šok. Oni će se sada dodatno mobilizirati i sigurno imati i takav pristup na terenu. Međutim to su stvari na koje mi ni u kom slučaju ne možemo utjecati”, dodao je Jusufbegović.

Nastup Anela Hebibovića i Dejana Jankovića zbog povreda je pod znakom pitanja. U tim se u odnosu na prvu utakmicu vraća Anes Haurdić, dok pravo nastupa ni ovog puta nema Riad Demić.

Marić na treningu

Podršku Rođenima pred sutrašnju utakmicu pružio je legendarni Enver Marić koji je bio na jučerašnjem treningu na stadionu u Vrapčićima. Marić je sa posebnim zanimanjem pratio rad Veležovih golmana Adnana Bobića i Andrije Dragojevića.