Nogomet
5

Jusufbegović: Nismo olako shvatili meč, jer znali smo kako je bilo na Otoci

Piše: E. M.
Nedim Jusufbegović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nedim Jusufbegović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika danas su ostvarili prvu domaću pobjedu u dosadašnjem dijelu takmičenja u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine savladavši Olimpic rezultatom 3:0. Novi šef stručnog štaba NK Čelik Nedim Jusufbegović na konferenciji za novinare nakon utakmice je kazao kako je zadovoljan današnjom igrom.

"Moram biti zadovoljan jer ovu utakmicu nismo olako shvatili. Znamo kako je završilo na Otoci i dobro smo se pripremali. Radili smo na mentalnoj snazi i kvalitetnom psihološkom pritisku da budemo disciplinovani i agresivni te da pravimo pritisak na njihovu zadnju liniju što nam je uspjelo", izjavio je Jusufbegović.

On je dodao da su kontrolisali utakmicu, ali da je u prvom poluvremenu nedostajalo kvalitetnije realizacije u šesnaestercu što su popravili u drugom dijelu susreta.

Bočni igrači NK Čelik danas su bili na visini zadatka, a Jusubegović je kazao kako će od danas to biti njihova uloga. Bivši šef stručnog štaba NK Čelik Ivo Ištuk otpisao je Almira Plisku iz tima Čelika, a on je danas najbolje zahvalio Jusufbegoviću na povjerenju postigavši gol.

"Ja Almira znam dugo godina, on mnogo radi i u kontri može dati svoj doprinos ekipi. Danas je bio požrtvovan i odgovoran. Čeliku je svaki igrač bitan, svaki vrijedi i svakom treba vjerovati. Kada završi sezona onda će se povući crta i reći ko je valjao, a da se to radi na pola sezone to za mene nije normalno", dodao je Jusufbegović.

Bakljada navijača nakon utakmice (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Bakljada navijača nakon utakmice (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Reprezentativnu pauzu Jusufbegović će iskoristiti da mentalno pripremi ekipu za utakmicu protiv Širokog Brijega te se nada da će spremniji ući u taj susret.

Nakon odigrane utakmice manja grupa navijača Čelika na istočnoj strani stadiona Bilino Polje za igrače je priredila bakljadu kao znak zahvalnosti.