Nogomet
39

Jusufbegović: Morali smo se braniti nakon isključenja Maletića, čestitam igračima

Piše: D. B.
Nedim Jusufbegović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nedim Jusufbegović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaši Veleža su u okviru 3. kola BHT Premijer lige osvojili bod na gostovanju kod Sarajeva odigravši 1:1, a tim rezultatom je veoma zadovoljan trener Rođenih Nedim Jusufbegović.

Rođeni su prije same utakmice najavljivali da na Koševo ne dolaze da se predaju, nego da odigraju što bolju utakmicu i da pokušaju iskoristiti mane Sarajeva. Istina, Bordo ekipa je dominirala početkom utakmice, a onda je napravila grešku, koju je znalački kaznio bivši nogometaš Sarajeva, a sada član Veleža, Anes Haurdić. On je zatresao mrežu domaćih u 15. minuti utakmice. Sarajevo je potom žestoko krenulo ka golu Rođenih, koji su prijetili iz kontra napada. Situacija je postala teška za goste nakon isključenja Darka Maletića u finišu prvog dijela.,

U drugom poluvremenu, tačnije u 64. minuti, za 1:1 je pogodio kapiten domaćih Amer Dupovac. Nakon izjednačenja je bilo još nekoliko prilika za Sarajevo, a Miloš Stojčev je pogodio stativu. Međutim, uprkos dominaciji Sarajeva, Velež se odbranio i osvojio bod. Trener Rođenih Nedim Jusufbegović je bio veoma zadovoljan nakon utakmice.

"Znali smo da je Sarajevo favorit i da je u sjajnoj formi, međutim, iskoristili smo tu jednu grešku protivnika i postigli pogodak. Nismo htjeli igrati defanzivno od početka i sigurno da bismo pokušali igrati ofanzivnije u drugom poluvremenu, ali nakon crvenog kartona za Maletića to nismo mogli. Zbog toga sam tražio od ekipe da igra apsolutno defanzivno. To je nešto što smo morali učiniti i jedina stvar koju smo mogli u takvoj situaciji. Igračima čestitam na zalaganju i što su izdržali pritisak Sarajeva. Ovaj rezultat moramo potvrditi u narednom kolu protiv Travnika", izjavio je Jusufbegović.