Nogomet
0

Jusufbegović: Do odlaska u Austriju ćemo imati kvalitetan tim

Piše: A. M.
Sa mnogo optimizma i vjere u uspjeh u dosta dobroj atmosferi pripreme za narednu sezonu jučer su započeli fudbaleri Veleža. Trener Nedim Jusufbegović ostao je bez Okića i Raševića, dok se na prozivci nije pojavio ni Letić, odnosno Oštraković, Maletić i Kazazić.

"Letić je bio najavio odlazak, ali posljednje informacije kažu da je propao njegov transfer vani i da će ostati sa nama i u narednoj sezoni. Oštraković i Maletić bi se trebali priključiti već danas, Kazazić još uvijek nije riješio svoj status nakon isteka ugovora, dok su Okić i Rašević odlučili otići. Okić je bio jedan od naših najboljih igrača u prošloj sezoni, ali je odlučio otići nakon isteka ugovora iako je bio načelno pristao na ponuđene uslove u slučaju da ne uspije pronaći angažman u inostranstvu,“ kazao je za Klix.ba trener Veleža Nedim Jusufbegović.

Admir Vladavić i Dušan Hodžić su novi igrači Rođenih, a u narednim danima očekuju se nova pojačanja.

"Već danas očekuje dva nova igrača. Nadamo se da ćemo imati sreće sa još jednim igračem koga bismo trebali završiti tokom sedmice. Većini igrača iz prošle sezone je na kraju istekao ugovor pa smo dosta vremena odvojili na njih. Uprava je bila vrijedna i siguran sam da ćemo do odlaska u Austriju imati kvalitetan tim,“ dodao je trener Veleža.

Rođeni će nakon uvodnih sedam dana predviđenih za testiranja i ljekarski pregled početi sa radom dva puta dnevno. Nakon toga uslijedit će odlazak u Austriju gdje su u planu tri utakmice. Do tada će se Rođeni sastati sa Željezničarom i Širokim Brijegom.