Nogomet
0

Jusić: Tri boda moraju ostati u Zenici

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Zeničani će, nakon poraza u Banjoj Luci, na Bilinom Polju u okviru 22. kola BHT Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine ugostiti Zvijezdu iz Gradačca, koja je trenutno u boljoj formi nego klub sa Bilinog Polja.

Zeničani su u proteklom kolu gostovali banjalučkom Borcu, gdje su na veoma teškom terenu izgubili rezultatom 2:0. Šef stručnog štaba NK Čelik Vlado Jagodić je, nakon analize utakmice protiv Borca, kazao kako utakmica koju su odigrali, uopće nije djelovala loše.

"U najavi smo znali koga imamo za protivnika i moje upute igračima su bile da ne griješimo na onako teškom terenu, jer sam znao da će onaj ko bude više griješio izgubiti utakmicu, Borac nas je kaznio. Jučer sam analizirao utakmicu i naša igra nije loše djelovala na onako teškom terenu. Svojim igračima sam rekao da nije sramota izgubit od jakog Borca i žao mi je što je to bilo sa dva razlike, jer Čelik nikada ne gubi sa dva gola razlike", kratko je prokomentarisao Jagodić.

Zvijezda je u posljednja tri kola ostvarila niz bez poraza, a utakmici u Mostaru, gdje je Zvijezda slavila protiv Zrinjskog rezultatom 2:1, prisustvovao je i Jagodić koji je analizirao igru Zvijezde i zaključio da je pred Čelikom veoma težak zadatak.

"Zvijezda ima svoje specifičnosti u igri i oni jedva čekaju ovaj teren ovdje. I na domaćem i na gostujućem terenu igraju na isti način i ovdje ne očekujem velike promjene. Opasnost nam vreba iz kontranapada i prekida, ali mi imamo svoj kvalitet i mislim da smo dobro raščistili situaciju što se tiče igrača i sada raspolažemo sa igračima koji zaslužuju nositi dres Čelika", izjavio je Jagodić.

Jagodić će na raspolaganju imati sve igrače osim Travančića, koji je dobio crveni karton u utakmici protiv Borca. Svoje mišljenje o Zvijezdi dao je i prvotimac Čelika Emir Jusić, koji je istakao da je glavni zadatak poslušati savjete trenera.

"Mi ni u jednom trenutku ne smijemo reći da je Zvijezda loš protivnik. Oni jesu u donjem dijelu tabele, ali igraju dobar nogomet. Na nama je da poslušamo savjete trenera i postignemo gol što prije. Zvijezda varira u domaćim utakmicama i vjerujem da će se pokušati vaditi na nama, ali za nas tri boda predstavljaju mnogo, jer nas dižu u gornji dio tabele, tako da ćemo dati sve od sebe da tri boda ostanu u Zenici", izjavio je Jusić.

Utakmica Čelika i Zvijezde na rasporedu je u subotu, 13. aprila, od 16:30 sati na stadionu Bilino Polje.